Adatvédelmi tájékoztató

 

Adatkezelési tájékoztató

 

 

 

HATÁLYBA LÉPÉS NAPJA: 2020. SZEPTEMBER 1.

 

 

https://diavarroda.hu/ weboldal látogatói és regisztrált felhasználói részére

 

 

 

 

 

Bevezetés

 

Mint adatkezelő tiszteletben tartjuk az Ön adatvédelmi aggályait és nagyra értékeljük a kapcsolatát velünk. Az alábbi Adatvédelmi Szabályzat részletezi, milyen személyes információkat gyűjtünk be felhasználóinktól az interneten keresztül, leírja azok felhasználásának módját, mindazok körét, akikkel ezen információkat megosztjuk, valamint mindazon lehetőségeket, melyekkel felhasználóink az információk felhasználásával kapcsolatosan élhetnek. Szabályzatunk kitér arra is, milyen lépéseket teszünk az információk biztonságának védelmét illetően, valamint azt, hogy felhasználóink hogyan léphetnek kapcsolatba velünk adatvédelmi kérdésekben.

 

A szolgáltató / adatkezelő a weboldal működtetése során, az oldalon regisztrált személyek adatait kezeli abból a célból, hogy részükre megfelelő szolgáltatást nyújthasson.

 

A szolgáltató teljes mértékben meg kíván felelni a személyes adatok kezelésére vonatkozó jogszabályi előírásoknak, különösen az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletében foglaltaknak.

 

Ez az adatkezelési tájékoztató a természetes személyek személyes adatai védelméről és az adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete alapján készült, figyelemmel a 2011. évi CXII. törvény tartalmára, amely az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szól.


 

Szolgáltató, adatkezelő megnevezése:

 

Név / cégnév:

László Klaudia EV.

Székhely:

3293 Visznek Szabadság út 25

Adószám:

55585947-1-30

Weboldal megnevezése, címe:

www.diavarroda.hu

Az adatkezelési tájékoztató elérhetősége:

www.diavarroda.hu/catalog/adatvedelem

 

 

Az adatkezelő elérhetőségei:

 

Név / cégnév:

László Klaudia EV.

Székhely:

3293 Visznek Szabadság út 25

Levelezési cím:

3293 Visznek Szabadság út 25

E-mail:

info@diavarroda.hu

Telefon:

+36703910768

 


Fogalom meghatározások

 

·     GDPR (General Data Protection Regulation) az Európai Unió új Adatvédelmi Rendelete;

 

·     adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

 

·     adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

 

·     személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre (érintett) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

 

·     adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

 

·     az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

 

·     adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

 

 

·     címzett: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;

 

·     harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.

 

 

Az adatkezelés irányelvei

 

Az adatkezelő kijelenti, hogy az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint végzi a személyes adatok kezelését és betartja a vonatkozó jogszabályok előírásait, különös figyelemmel az alábbiakra:

 

A személyes adatok kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni.

 

A személyes adatok gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történhet.

 

A személyes adatok kezelésének célja megfelelő és releváns legyen, és csak a szükséges mértékű lehet.

 

A személyes adatoknak pontosnak és naprakésznek kell lenniük. A pontatlan személyes adatokat haladéktalanul törölni kell.

 

A személyes adatok tárolásának olyan formában kell történnie, hogy az érintettek azonosítását csak szükséges ideig tegye lehetővé. A személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, ha a tárolás közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történik.

 

A személyes adatok kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve.

 

Az adatvédelem elveit minden azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó információ esetében alkalmazni kell.


Fontos adatkezelési információk

 

Az adatkezelés célja, hogy a szolgáltató / adatkezelő a weboldal működtetése során az oldalon regisztrált személyek részére megfelelő többletszolgáltatást nyújthasson.

 

Az adatkezelés jogalapja az érintett személy hozzájárulása.

 

Az adatkezelésben érintettek köre a weboldal regisztrációs felhasználói.

 

Az adatkezelés időtartama és az adatok törlése. Az adatkezelés időtartama mindig a konkrét felhasználói cél függvénye, de az adatokat haladéktalanul törölni kell, ha az eredetileg kitűzött cél már megvalósult. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását az érintett személy bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben. Amennyiben a törlésnek jogszabályi akadálya nincs, ez esetben adatai törlésre kerülnek.

 

Az adatok megismerésére jogosultak az adatkezelő és alkalmazottai.

 

Az érintett személy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintett adathordozhatósághoz való jogáról.

 

Az érintett személy bármely időpontban visszavonhatja az adatkezelési hozzájárulását, de ez nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

 

Az érintett személy élhet a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogával.

 

Amennyiben az érintett személy használni kívánja a regisztráció nyújtotta előnyöket, azaz igénybe kívánja venni a weboldal ez irányú szolgáltatását, szükséges a kért személyes adatok megadása. Az érintett személy nem köteles személyes adatokat megadni, az adatszolgáltatás elmaradása számára semmilyen hátrányos következménnyel nem jár. A weboldal egyes funkcióinak igénybe vétele azonban regisztráció nélkül nem lehetséges.

 

Az érintett személy jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse illetve kiegészítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

 

Az érintett személy jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, amennyiben az adatkezelésnek nincs más jogalapja.

 

A személyes adatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

 


Weboldalon történő regisztráció


Az adatkezelés célja többletszolgáltatás nyújtása és kapcsolatfelvétel.

 

A regisztrációs adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása.

 

Az adatkezelésben érintettek köre a weboldal regisztrációs felhasználói.

 

MILYEN INFORMÁCIÓKAT GYŰJTÜNK?

 

Önre vonatkozóan több forrásból is birtokunkba juthatnak személyes adatok. Ezek lehetnek olyanok, amelyet Ön ad meg nekünk a honlapunkon, vagy közösségi média felületeinken.

Amikor felkeresi ezt a honlapot, közösségi média oldalainkat, az olyan technológiák, mint pl. cookiek, web szerver naplók révén automatikusan is gyűjtünk adatot.

 

Az adatkezelés időtartama:

Az adatkezelés a hozzájárulás visszavonásáig történik. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását Ön bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.

 

Az adatok törlése az adatkezeléshez történő hozzájárulás visszavonásakor történik meg. Ön bármikor visszavonhatja az adatkezeléshez történő hozzájárulását a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.

 

Az adatok megismerésére jogosultak az adatkezelő és alkalmazottai.

 

Az adatok tárolási módja: elektronikus.

 

A személyes adatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

 

A személyes adatok megadása feltétlenül szükséges az adatbázisokban történő azonosítás és a kapcsolattartás miatt. A pontos cégnév és cím a számlázáshoz szükséges, amely jogszabályi kötelezettség.

 

Kezelt adatok köre

Az adatkezelési adatok konkrét célja

Név

Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

Cégnév

Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

Cím

Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

E-mail

Azonosítás, kapcsolattartás.

Telefon

Azonosítás, kapcsolattartás.

Regisztráció időpontja

Technikai információs művelet.

IP cím

Technikai információs művelet.

 

 

A felhasználó adatkezelési hozzájárulását a weboldalon található és kifejezetten erre szolgáló üres checkbox szándékos kipipálásával teheti meg.

 

Ön, mint érintett személy tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen, e tekintetben a fentebb részletezett adatkezelési információk és ezen tájékoztató, valamint a tájékoztatóban ismertetett jogszabályok szerinti eljáráshoz jogosult.

ADATMEGŐRZÉS

 

Az Ön által megadott adatokat a kapcsolatunk időtartamára, valamint reális időtartamra őrizzük meg annak érdekében, hogy rendszeres törlési rutinokat lehessen végezni, vagy figyelembe vegyük az alkalmazandó elévülési időt vagy ha a kötelező érvényű jogszabályok előírják. Ha marketingkommunikációt szeretne kapni, akkor megtartjuk az ahhoz szükséges információkat, hogy az ügyfélkapcsolatunk végeztével vagy a gyűjteményüket követően elküldjük ezeket a kommunikációkat, ha leendő ügyfelünk.

 

HOGYAN VÉDJÜK A SZEMÉLYES ADATOKAT?

 

Az Ön által nyújtott személyes információkat megfelelő adminisztratív, technikai és fizikai eszközökkel védjük véletlen, törvénytelen vagy illetéktelen megsemmisítés, elvesztés, megváltoztatás, módosítás, hozzáférés, közzététel vagy felhasználás ellen. Azonban egy biztonsági rendszer sem lehet tökéletes, így nem tudjuk Önnek garantálni, hogy személyes adatai minden körülmények között biztonságban lesznek, ideértve azoknak a részünkre történő átadása során való biztonságát is.

 

MÁS HONLAPOKRA MUTATÓ LINKEK

 

Honlapunkon az Ön kényelme és tájékoztatása érdekében más honlapokra mutató linkeket helyeztünk el. Ezek a honlapok tőlünk függetlenül működnek. Ezen hivatkozott honlapoknak saját adatvédelmi szabályzata van, ezért szívből javasoljuk, hogy ezeket olvassa át, ha ezekre az oldalakra látogat. Ezen honlapok tartalmáért, azok használatáért vagy a honlapok adatvédelmi szabályzatáért minket semminemű felelősség nem terhel, kivéve ha azokat is magunk üzemeltetjük.

 

ADATVÉDELMI SZABÁLYZATUNK FRISSÍTÉSE

 

Adatvédelmi Szabályzatunkat időközönként, előzetes értesítés nélkül, a személyes adatokat illető gyakorlatunkban bekövetkező változásoknak megfelelően frissíthetjük. Amennyiben Adatvédelmi Szabályzatunkban jelentős változás áll be, honlapunkon feltűnő értesítést teszünk közzé, valamint a Szabályzat elején jelezzük a legutóbbi módosítás időpontját.

 

ÍGY LÉPHET KAPCSOLATBA VELÜNK

 

Amennyiben kérdése, észrevétele van Adatvédelmi Szabályzatunkkal kapcsolatban, vagy frissíttetni szeretné az Önnel, illetve preferenciáival kapcsolatos információinkat, kérjük lépjen velünk kapcsolatba az info@diavarroda.hu email címen.

A következő címen írhat munkatársunknak is:

E-mail: info@diavarroda.hu

 

 

Kapcsolatfelvétel


Ha például emailben, kapcsolatfelvételi űrlapon, vagy telefonon kérdéssel fordul hozzánk valamely termékkel kapcsolatban.

Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhet a webshopból.

 

Kezelt adatok:

Az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatok.

 

Az adatkezelés időtartama:

Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük.

 

Az adatkezelés jogalapja:

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára.

 


Megrendelés leadása


Az adatkezelés célja többletszolgáltatás nyújtása, kapcsolatfelvétel, visszaigazoló e-mail küldése. Az Ön megrendelését csak akkor tudjuk teljesíteni, ha megadja kapcsolattartási és számlázási adatait, amelyek feltétlenül szükségesek a kapcsolattartás és számlázás miatt.

 

Az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása. Számlázás esetén az adatkezelés jogszabályi előíráson alapul.

 

Az adatkezelésben érintettek köre a weboldal regisztrációs felhasználói.

 

Az adatkezelés időtartama:

Az adatkezelés jogszabályi előírás, illetve a hozzájárulás visszavonásáig történik. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását Ön bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.

 

Az adatok törlése az adatkezeléshez történő hozzájárulás visszavonásakor történik meg. Ön bármikor visszavonhatja az adatkezeléshez történő hozzájárulását a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben. A számlázási adatok törlése jogszabályi előírás szerint történhet meg.

 

Az adatok megismerésére jogosultak az adatkezelő és alkalmazottai.

 

Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése


Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön panasszal fordult hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

Kezelt adatok

Vásárló neve, telefonszáma, email címe, panasz tartalma.

Az adatkezelés időtartama

A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

Az adatkezelés jogalapja

Az, hogy hozzánk fordul-e panasszal az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni.

 

 

A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok


A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében.

 

Kezelt adatok:

A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.

 

Az adatkezelés időtartama:

A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.

 

Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása.